Sunkiss

Door Minka Weeda ~ schrijfster van
‘Want hoe doe je dat de liefde -hoffelijk- bedrijven’

Laatst kreeg ik bij de parfumerie een tester mee van een gezichtscrème. Op de verpakking staat ‘concentré activateur de jeunesse’. Nu is mijn Frans misschien wat weggezakt maar ik kan hier vrij snel uit opmaken dat het om een wel heel bijzonder goedje gaat.

29 mei 2023

Jeugdigheid bevorderend concentraat, of in ieder geval iets dat in de buurt komt. Zo maar gekregen, wat een geluk zeg! Geen idee wat voor soort concentraat het is maar alleen de woorden klinken geweldig!

Ik weet dat mijn koopgedrag op het gebied van crèmes nogal wiebelig is en ik hier dus zo voor zou kunnen vallen. Ik weet ook dat het echt ligt aan mijn stemming en vooral, hoe mijn huid er uit ziet. Dat wisselt nogal door de maand heen met als gevolg dat ik van alles probeer. Zo vind ik in mijn kastje een assortiment aan producten als wrinkle decrease creams, sprays met rozenwater, 100% natuurlijke gezichtsolie, dagcrème met protection plus, glow BB cream, collageen poeder en de - wie heeft hem niet in huis - roze GuaSha steen. Maar dan komt het mooiste, alles van een ander merk.

Mijn nieuwste aanwinst is Keys soulcare exfoliator. Een gezichtspeeling die je huid weer laat glowen, tenminste zo staat het omschreven. Als een klein kind zo blij maak ik het doosje ‘s avonds open en doe wat ik moet doen. Gezicht reinigen, een beetje van het spul in m’n handpalm, een drupje water erbij en dan, heel zacht masseren. Het poeder veranderd langzaam in een soort van schuim en eerlijk is eerlijk, wat een heerlijkheid! Ik gebruik het vervolgens een paar weken trouw en dan komt het weer onderin het kastje te staan, wachtend op een volgend product dat zich aandient.

Vanochtend pakte ik het flesje er nogmaals bij. Mijn oog valt op de tekst die op de achterkant staat; i am layered, complex and devine. Welke marketingheld heeft deze affirmatie verzonnen? Ik lach wat, het is misschien nog wel mooier dan het concentré activateur de jeunesse. Gelukkig doet de zon de laatste dagen goed haar best, waardoor sproetjes opkomen en de sunkissed tan vanzelf tevoorschijn komt. En zeg nou zelf, daar kan toch geen beautyproduct tegenop?

Contact:

Andere verhalen

Vorige
Vorige

Made in...

Volgende
Volgende

Liefde is...