Onlangs vroeg iemand mij; ‘Wat is je lievelingsnummer?’ Uh.. ik heb niet één lievelingsnummer en ook niet één genre dat me heel erg aanspreekt. Een nummer doet iets met me of niet. De ene keer is het Spaanstalig en de andere keer van Hollandse bodem.

*Whitney Houston

One Moment in Time*

Door Minka Weeda ~ schrijfster van
‘Want hoe doe je dat de liefde -hoffelijk- bedrijven’

Vlindertaal Hollands

11 november 2022

Soms is het de beat, soms de tekst of de gelegenheid. In de studio waar ik sport bijvoorbeeld is het algemeen bekend dat ik in de hoek ga staan waar de box ook staat. Ik heb muziek nodig om te bewegen, om uit mijn hoofd te blijven. Zodat het zinnetje ‘ik kan niet meer’ in ieder geval zo lang mogelijk weg blijft of de vraag ‘waarom doe ik dit?!’ me niet de baas wordt.

Laat mij maar verdwalen in een songtekst gedurende die ellendige push-ups. Verdwalen? Ja hoor! Zoeken naar ‘wat zou de titel zijn?’ of me mee laten nemen door het ritme zodat ik een cadans te pakken heb om het vol te houden. Cadans… mooi woord eigenlijk he? Ach, er zijn zo veel mooie woorden. Die komen vaak in stilte. Met een kopje koffie en mijn laptop als gezelschap kan ik uren zoeken naar de juiste combinaties.

Drentelend door de woonkamer, pratend tegen mezelf als ik er even niet uit kom. In die stilte mag mijn hoofd dan wel even de baas zijn. Heel even…

Contact:

Andere verhalen

Vorige
Vorige

Als je opent

Volgende
Volgende

Actie in de taxi