Aftellen

Door Minka Weeda ~ schrijfster van
‘Want hoe doe je dat de liefde -hoffelijk- bedrijven’

In oktober 2023 begon het ineens te kriebelen. Mijn verlangen naar ‘even weg van alles’, om zo op en met een afstand te kijken naar waar ik nu sta. De tijd nemen om in te zoomen op mijn wensen en verlangens, iets wat me in het dagelijkse ritme maar moeilijk lukt.

10 maart 2024

Al jaren wist ik dat ik een tatoeage wilde. Van de afbeelding had ik alleen geen idee. Totdat op een avond alles samenviel. Ik hoefde helemaal niet te verdwalen in de online plaatjeswereld. Het was al heel dicht bij mij, in de vorm van een hanger die ik kreeg van mijn moeder. Het symbool voelde gelijk als ‘ja ik wil!’ 

Maar de dag voor mijn afspraak kreeg ik toch last van zenuwen, want je poetst het er niet zo maar af. Verzonken in gedachten liep ik die druilerige donderdagmiddag naar huis. Mijn vaste route, langs de sushibar, met standaard ik weet niet hoeveel peuken voor de deur en iets verderop het inhammetje waar altijd hondenpoep ligt. Maar daar op de stoep, waarvan ik alle tegels nu wel een keer gezien heb, zat een lieveheersbeestje*. Ik had er op kunnen stappen of het frummeltje niet eens kunnen zien, maar ik zag het wel en voor mij was dit het teken, die tattoo ging er komen.

De volgende dag, bij de tatoeëerder, vroeg hij mij; ‘Weet je wel wat de betekenis is van deze afbeelding?’ Ik vertelde hem dat de hanger voor mij een betekenis had maar dat ik het niet specifiek had opgezocht. Hij zei me toch nog even Google te raadplegen, ik typte het in. ‘Unalome’ staat voor de weg naar vrijheid of het levenspad, het pad dat je met hobbels, kuilen en onverwachte ontmoetingen bewandeld, de lotus staat voor spirituele groei. Mooier kon ik het niet zijn, dit is mijn verhaal! Waar binnenkort een nieuw hoofdstuk bij komt.

Ondertussen zijn we een paar weken verder, de tattoo is geheeld, mijn ticket is geboekt en de taal-test is gemaakt. Het aftellen kan beginnen, vier weken vol Spaanse avonturen wachten op mij!

*

Andere verhalen

Vorige
Vorige

Ik zie, ik zie

Volgende
Volgende

Ver dwalen