Op deze regenachtige dagen net voor oud en nieuw heb ik tijd om lekker op de bank te kruipen met een groot glas thee, een kleedje en mijn laptop. Ik denk terug aan wat er dit jaar allemaal voorbijgekomen is.

Bankzaken

Door Minka Weeda ~ schrijfster van
‘Want hoe doe je dat de liefde -hoffelijk- bedrijven’

29 december 2022

Ik heb genoten van de ‘lancering’ van mijn eerste bundeltje. Ook al was een echt -tadaaa!- moment niet mogelijk door de regels die er op dat moment waren. Nog altijd komen er lieve woorden van lezers mijn kant op. Als ik denk aan het proces er naar toe, het schrijven en het zoeken naar woorden, dan krijg ik daar nog steeds vlinders van in mijn buik. Ik wil in het nieuwe jaar dus zeker weer iets gaan creëren!

Maar hoe doe je dat, in de drukte van het ‘normale’ leven?

Want hoe doe je dat, de liefde hoffelijk bedrijven? schreef ik in het jaar van lockdowns en avondklokken. Ik had alle tijd en vooral weinig afleiding. Dat is al even niet meer en dat is maar goed ook. Toch kan ik mijn draai nog niet goed vinden. Ik worstel tussen rust en regelmaat en mee gaan met alles wat moet om een huishouden te laten draaien. Om het niet over de liefde te hebben… want dit jaar sloeg mijn hartje ook nog eens over en het verwarde mijn hoofd.

Ik wist niet wat ik er mee aan moest en dus zat er maar één ding op. Met mijn kleedje en een glas rode wijn op de bank, weg zwijmelen bij mijn favoriete film ‘Eat Pray Love’. Hoofdrolspeelster Liss neemt aan het eind van de film afscheid van Ketut (een Balinese medicijn man) hij vraagt haar hoe het met de liefde gaat. Ze vertelt dat het over is. Hij vraagt waarom, waarop zij zegt; ‘I couldn’t keep my balance’. Ketut antwoordt met;

‘To lose balance sometimes for love is part of living a balanced life.’

Oh wat ben ik toch gek op deze film! Er komen zo veel mooie quotes voorbij. Geloof me, als je het even niet meer weet, laat je hoofd voor wat het is en kies voor je bank en deze film. Mijn woord voor 2023: balans in alle vormen, soms een beetje meer en soms een beetje minder.

Proost!

 

Contact:

Andere verhalen

Vorige
Vorige

Echt waar?!

Volgende
Volgende

Kloppende hartjes