In het begin van het jaar komt er gelijk een jaartje bij voor mij. Een collega vroeg me; ‘hoe oud ben je geworden?’ Ik hoor mezelf nog zeggen; ‘41, gaat gewoon vanzelf hoor!’. Maar dat is natuurlijk niet zo. Niks gaat vanzelf… of…

Kloppende hartjes

Door Minka Weeda ~ schrijfster van
‘Want hoe doe je dat de liefde -hoffelijk- bedrijven’

vlindertaal hartjes

29 januari 2023

Wil je de mooiste versie van jezelf behouden dan zul je moeten werken (lichamelijk en geestelijk). Vergeet ook niet lief te zijn voor jezelf en de ander èn heel veel plezier te maken. Plezier, het klinkt zo kinderlijk en het doet me denken aan gisteren. Ik was bij een open dag van een middelbare school en wat hadden die kinderen een plezier. Dat jonge, frisse, lichte gevoel dat ze met zich mee droegen werkte aanstekelijk op mijn gemoedstoestand. Ok, eerlijk is eerlijk, de zonnestralen deden ook hun best.

Maar tussen 13 jaar en 41 zit een groot verschil. In de jaren zijn er verantwoordelijkheden bijgekomen die het leven soms wat ingewikkelder en minder licht maken. Quotes als; ‘van werken je hobby maken’ en ‘volg je hart want dat klopt’ daar heb ik soms wat moeite mee. Want hoe doe je dat dan? Met alle verplichtingen waar je aan moet voldoen. Natuurlijk, werken kan leuk zijn, maar een hobby?! Ik weet het, ik ben er al eens op geattendeerd dat ik alles kan kapot-redeneren... en ja ik heb ook geleerd dat ‘waarom?’ voor in de hemel is. Toch zou ik graag hier op aarde een aantal antwoorden vinden en misschien nog wel mooier… deze ervaren.

Ik besluit in het afgelopen jaar te duiken. Wat heb ik allemaal gedaan? Ik scroll door mijn foto’s. Naast de heerlijke vakanties -waar ik hard voor gewerkt heb- werd Vlindertaal geboren, heb ik een bundeltje uitgebracht, mijn website ging de lucht in en er zijn meer dan 500 kaarten verkocht. Ongelofelijk wat veel en vooral… zo leuk! Daar mee bezig zijn gaf gezonde spanning, avontuur en heel veel plezier! Hmmm… misschien gaat het dus toch allemaal best vanzelf, als het maar… klopt!

 

Contact:

Andere verhalen

Vorige
Vorige

Bankzaken

Volgende
Volgende

Mijn eerste prijs