Mijn eerste prijs

Door Minka Weeda ~ schrijfster van
‘Want hoe doe je dat de liefde -hoffelijk- bedrijven’

De liefde vieren, je zou het elke dag moeten doen. Toch zijn er van die dagen en soms weken die vluchtig voorbij gaan en waarin ik pas besef wat ik lief heb, als het er even niet is. Dat is helemaal niet erg, alleen vind ik het soms wat lastig om vervolgens weer verbinding te maken.

11 februari 2023

Eind januari zag ik op Instagram een oproep tijdens de week van de poëzie. ‘Stuur ons jouw mooiste liefdesgedicht’. Het bericht kwam van de Love Bubbels Xperience. Een magische plek waar je 21 uur samen met je geliefde alleen op de wereld kunt zijn, zo las ik. Ik scrolde verder en kwam prachtige foto’s tegen. Dat ik hier op wilde reageren was duidelijk, maar hoe? Ik bladerde wat door mijn bundeltje en bleef hangen bij;

Als je opent komen kleuren en geuren samen en bloeit de mooiste versie van jezelf

Het hoort bij het gedicht: Koningin der liefde. Het is ontstaan nadat ik me verwonderde over de rozenstruik in mijn tuin. Elk jaar komt ze weer op, de bloem zo zacht en intens van kleur met een steel vol doorns. Ik vroeg me af waar ze die voor nodig heeft en ook hoe ze aan haar ‘liefdes-status’ zou komen. Ten slotte komt in bijna elke romantische film wel een roos voor en wordt ze gebruikt als zoete verleiding in parfums. Er bestaat zelfs siroop met rozensmaak!

Door mijn hoofd ging de sprookjesachtige setting van Love Bubbels. Het kan niet anders dan dat het daar ook draait om je openstellen, alleen dan gaat er iets stromen. Ik besloot mijn ‘als je opent’ in te sturen. Afgelopen week kreeg ik bericht, ik had een prijs gewonnen! Ik? Een prijs? En wat voor één! Een prachtige sterrenkwarts geode. Het is een tweedelige steen, als je haar opent schitteren de kristallen je tegemoet. Ik zocht gelijk naar de betekenis van deze steen en wat denk je… Ze zorgt onder andere voor de liefdes verbinding als je even niet bij elkaar bent. Hoe is het mogelijk he… Iets met aantrekkingskracht, het juiste moment en een beetje geluk misschien?    

Contact:

Andere verhalen

Vorige
Vorige

Kloppende hartjes

Volgende
Volgende

Made in...