Omdenken

Door Minka Weeda ~ schrijfster van
‘Want hoe doe je dat de liefde -hoffelijk- bedrijven’

Geveld door een longontsteking en het herstel dat me veel en veel te lang duurt merk ik dat ik in de frustratie kom. Mijn hoofd is de baas omdat ik mijn lichaam niet kan ontladen. Waar ik normaal drie keer in de week mijn energie kwijt kan met sporten ben ik nu al kapot na een uurtje wandelen. Ik hoor je denken; ‘Minka ga lekker op de bank chillen met een serie’.

2 december 2023

In een week tijd heb ik een Netflix-serie van 4 seizoenen uitgekeken en daarna was ik het helemaal zat. Vanochtend werd ik ineens heel anders wakker. Mindset, mindset.. hoe zit het ook alweer? Omdenken? Hoe? Mijn hoofd maakte overuren, ik zette een meditatie op en ging weer in bed liggen. De rust keerde terug. Ik opende mijn ogen en de grote vraag kwam naar boven; hoe kan ik dat vlammetje in mij weer aan krijgen? Wanneer maakt mijn hart een sprongetje?

Normaal gesproken schrijf ik over gebeurtenissen, maar er gebeurt nu helaas vrij weinig in mijn leven. Aaargh… Of gebeurt er eigenlijk heel veel? Misschien is dit wel het moment om eens te kijken hoe ik de afgelopen jaren mijn leven heb ingericht. Een veilig leven met mijn eigen ritme, lieve mensen om me heen en gecreëerde zekerheden. Het ging me heel goed af en hield me op de been, letterlijk en figuurlijk. In oplossingen denken werd een natuurlijk iets. Maar de oplossing voor het herstellen van een longontsteking is... rust.

Voor mij is nu de grote vraag hoe ik in rust toch betekenis aan iets kan geven. Onlangs kwam het tekenen weer op mijn pad. Leuk om te weten, de tekeningen in mijn bundeltje heb ik ook zelfgemaakt. Ik kreeg er toen alleen niet zo’n blij gevoel van als dat ik nu wel heb. Misschien is dit dus wel het moment om er wat meer aandacht aan te geven! Wie weet kan ik tekst en beeld nog meer samen laten komen!

Met dat ik dit typ voel ik mijn hartslag omhoog gaan. Ja dit is de moeite waard om uit te proberen. Wat de uitkomst is weet ik niet, maar dat ik er energie van krijg is zeker! Wie weet kan ik dan komende week een stukje langer wandelen! Ohnee daar gaat mijn hoofd weer.. laat ik die nou even weekend geven!

Andere verhalen

Vorige
Vorige

Vertraging

Volgende
Volgende

Re