Re

Door Minka Weeda ~ schrijfster van
‘Want hoe doe je dat de liefde -hoffelijk- bedrijven’

Vanochtend belde één van mijn vriendinnen en ze vroeg me hoe het met het tekenen ging. Ik vertelde haar dat ik de combi waar ik over schreef, tekst en tekening, echt wil onderzoeken. Vooral ook omdat ik in mijn jeugd zoveel plezier heb beleefd aan de tekenlessen die ik volgde. Aan het eind van het gesprek zei ze; 'je moet dat tekenen echt reanimeren Mink!'

6 december 2023

Reanimeren, het woord bleef hangen. Dat heb ik wel vaker, dan blijft een woord in mijn hoofd zitten. Ik herhaal het dan voor mezelf hardop en probeer het uit elkaar te trekken. Ik liet mezelf op de bank ploffen, wilde een dutje doen, het lukte alleen niet. Het woord bleef maar door mijn hoofd gaan. Na twintig minuten onrustig liggen besloot ik mijn laptop erbij te pakken. Ik typte het woord in op Google en kreeg allerlei tips en tricks en plaatjes over hoe iemand in leven te houden. Maar daar was ik niet naar op zoek! Ik hoorde het woord als; opnieuw vermaken!

Ik haalde ‘animeren’ weg en drukte op enter Re; zonnegod, hij heeft een vogelkop met een zonneschijf er op. Dat sprak mij veel meer aan. Nieuwsgierig naar hoe deze God er uit zou kunnen zien, zocht ik op afbeeldingen. Wauw! Wat een plaatje! Toch nog maar even een gratitude tekeningetje krabbelen dan. Eentje met heel veel zon, mijn energiebron, de warmte waar ik op leef, stralen die mijn huid doen kleuren en mijn hart laten kloppen. Uhhh... ben ik nou mezelf hier aan het re animeren?

Andere verhalen

Vorige
Vorige

Omdenken

Volgende
Volgende

Souvenir